Mocions contra les prospeccions petrolieres.

ESQUERRA OBERTA DE CALVIÀ PRESENTA DIVERSES MOCIONS CONTRA LES PROSPECCIONS PETROLIERES

La coalició d’esquerres presenta al proper ple municipal dues mocions relatives a la Declaració de Calvià Municipi oposat a les prospeccions d’hidrocarburs a les Illes Balears i en suport a la presentació d’al·legacions relativa a la Declaració d’Impacte Ambiental del projecte promogut per l’empresa Spectrum Geo Limited 20130253PHC a les Illes Balears

Esquerra Oberta de Calvià presenta al proper ple municipal

​de dijous 25 de febrer ​

dues mocions relatives a la Declaració de Calvià Municipi oposat a les prospeccions d’hidrocarburs a les Illes Balears i en suport a la presentació d’al·legacions relativa a la Declaració d’Impacte Ambiental del projecte promogut per l’empresa Spectrum Geo Limited 20130253PHC a les Illes Balears, fent-se seves les demandes del col·lectiu Marea Blava Mallorca.

​​

Marea Blava Mallorca (MBM) és una plataforma constituïda per diverses entitats empresarials, medioambientalistes i socials de Mallorca unides per la preocupació i la lluita contra els projectes de prospeccions d’hidrocarburs que amenacen el medi ambient i les principals indústries de l’economia balear, com el turisme i la pesca.

Després d’haver mantingut una trobada amb els representants de Marea Blava, els regidors del grup municipal d’Esquerra Oberta de Calvià presenten aquestes dues mocions i assumeixen com a pròpies les demandes.

Com Marea Blava, des d’Esquerra Oberta de Calvià es planteja la necessitat de lluitar contra l’insostenible model energètic actual, basat fonamentalment en el consum de combustibles fòssils, explotant nous jaciments d’hidrocarburs en el Mediterrani, que agreuja el problema del canvi climàtic i no aporta solucions significatives a la dependència del petroli.

El portaveu del grup municipal Esquerra Oberta de Calvià, Rafel Sedano, ha recordat que “en el passat plenari ja es va aprovar una moció, a instàncies d’Esquerra Oberta, per exigir la contractació d’energia 100% renovable als edificis i instal·lacions municipals” i afegeix “com Marea Blava, entenem que tenim sense aprofitar un gran potencial energètic renovable propi de les nostres latituds i, per tant, es fan del tot innecessaris aquests projectes, també pel perill que impliquen a la nostra costa, posant en risc el fràgil equilibri ecològic de la zona i als sectors econòmics que vertebren el territori de les Illes Balears com el turisme, la pesca o l’agricultura”.

Des d’Esquerra Oberta de Calvià agraeixen la tasca de conscienciació de Marea Blava Mallorca, així com d’altres col·lectius que s’han organitzat, per tal de treballar tant activament, com mitjançant la tasca de sensibilització i conscienciació i han conclòs convidant a la resta de forces polítiques del consistori a també fer-se seves i sumar-se a les mocions presentades.

Moció 1

Moció 2

Document de compromís.

Per a més informació: Rafel Sedano, 689765230.