Primer Plenari. L’empenta d’Esquerra Oberta.

El dijous 30 de juliol, es va celebrar el primer plenari ordinari d’aquesta legislatura. Va ser un plenari molt llarg i molt interessant, on les cinc mocions presentades per Esquerra Oberta de Calvià tengueren un important protagonisme. Eren cinc mocions d’un alt contingut social i mediambiental. Així, vàrem aprovar, amb els vots en contra del PP, una moció conjunta amb el grup municipal de «Sí Se Puede Calvià», instant al Govern Central a què derogui de forma inmediata la Llei coneguda com a «Llei Mordassa», per ser una norma que atempta contra drets bàsics i fonamentals dels ciutadans, com són la llibertat d’expressió i de manifestació. També es van aprovar, a instàncies d’Esquerra Oberta, un nou termini perquè les famílies calvianeres amb problemes econòmics i dificultats per comprar els llibres de text, que no van poder accedir a la convocatòria de juny per mantenir algun deute amb l’Ajuntament, puguin fer-ho en aquesta nova convocatòria.

Pprimer-plenari01

Es va aprovar una altra moció a proposta nostra, instant a l’equip de govern municipal a iniciar de forma urgent els treballs necessaris per a la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), document que regeix les directrius urbanístiques de Calvià i que ha estat objecte de moltes petites modificacions seguint interessos molt particulars i totalment en contra de l’interès general. Així mateix i, també a instàncies d’EOC, tots els calvianers que per problemes econòmics s’han vist obligats a lliurar el seu habitatge al Banc mitjançant una venda consensuada, no hauran de pagar l’impost de la plusvàlua. Amb aquesta mesura, i per iniciativa d’Esquerra Oberta, s’ha assolit un acord pioner a Espanya.

Pprimer-plenari02   Pprimer-plenari03

Finalment, es va aprovar una moció per la qual el consistori es posiciona contra l’ampliació de Port Portals en resposta a una demanda veïnal, que la veu com un atemptat contra el medi ambient. A més, se li van fer diversos precs al Batlle, com el de la reparació, substitució i adequació del mobiliari del Berenador de Son Ferrer, l’eliminació dels pals de l’antiga televisió per cable de Calvià 2000 o la cessió del local abandonat, propietat de l’Ajuntament, a l’Av. del Mar de Costa de la Calma.
En definitiva, un primer plenari, on ja es va fer palès l’aire fresc que representa Esquerra Oberta de Calvià.
Seguirem treballant!